Ingredienser
Förberedelser
- Stycka laxen i fyra bitar.
- Hacka ingefära och vitlök fint, blanda ihop med yoghurten.
- Marinera laxen i yoghurtblandningen i minst 3 timmar.
- Ta upp laxen ur marinaden och torka av med hushållspapper.
- Grilla laxen 3 minuter på varje sida.
Naanbröd
- Blanda torrjäst med fingervarmt vatten i en bunke.
- Tillsätt nästan allt mjöl, salt, olja och honung.
- Knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 8 delar.
- Knåda varje bit någon minut och rulla ihop till en bulle.
- Kavla eller platta ut bullarna till 3-4 mm tjocka rundlar med ca 15 cm i diameter.
- Grilla bröden på grillgaller i 3-4 minuter på varje sida.
Raita
- Hacka mynta och vitlöksklyfta, riv sen gurkan.
- Blanda samtliga ingredienser till en sås.
- Smaka av med salt och peppar.