Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad laxsida med krämig citronsås och primörer

Enkelt och fantastiskt gott. Laxen sköter sig själv i ugnen, men kom ihåg låg värme. Kommer bli en klar favorit i sommar.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Mixa alla ingredienser till smöret och smeta på laxen. Toppa med citron.
  • Sätt in laxen i ugnen på 100 grader, max 115 grader i cirka 20 min beroende på hur stor bit du har. Se till att lackens innertemperatur är omkring 52 grader. Den går upp något när du tar ut fisken så ta ut lite innan.
  • Mixa under tiden alla ingredienser till såsen med en stavmixer, smaka av med salt och citronzest. Ställ åt sidan. 
  • Koka potatis, stek sparris eller gör en sallad!
  • Servera laxen direkt när den kommer ur ugnen och är toppad med lite extra örter med såsen och smöret.