Ingredienser
Förberedelser
- Rengör och filéa makrillen, ta bort skinnet.
- Blanda ner fisken, salt, peppar, potatismjöl, örter och mjölk i en matberedare tills det blir en grov färs.
- Forma 4 st jämn stora kakor av färsen, stek dem i ca 2 minuter per sida i lite smör och olja.
- Dela brödet på mitten och lägg på sallad, knaperstekt bacon, fiskkaka, rödlök och tomatskivor.
- Lägg på den övre brödskivan och slå in mackan i lite smörgåspapper.
- Rör ihop äggulor och citronsaft i en liten skål.
- Sätt ner skålen i ett vattenbad och rör om tills blandningen tjocknar.
- Rör ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
- Mackorna går utmärkt att göra i förväg, sen är det bara att värma dem på grillen.
- Låt brödet få en gyllenbrun färg och servera med dressingen.