Ingredienser
Förberedelser
- Skölj tomaterna och skär i tärningar, finhacka de soltorkade tomaterna.
- Blanda tomaterna med 0,5 dl av olja från de soltorkade tomaterna.
- Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra fisken, stek den sen i en stekpanna.
- Koka upp vatten med lite smör och salt, lägg i spenatbladen i ca 30 sekunder.
- Låt spenaten rinna av innan du lägger de på tallriken ihop med fisken.
- Garnera med färska örter och några droppar av tomatoljan.
- Servera med blomkålscréme och klyftpotatis.
Blomkålscréme
- Dela blomkålshuvudet i buketter och lägg dem i en kastrull.
- Täck blomkålen med vatten, låt koka tills blomkålen är mjuk.
- Häll av vattnet.
- Koka upp grädden.
- Mosa blomkålen för hand eller med en matberedare tillsammans med det mesta av grädden.
- Tillsätt mer grädde till du får önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
Klyftpotatis
- Skrubba potatisarna ordentligt, dela potatisarna i klyftor.
- Vänd klyftorna i olja och strö över salt och eppar.
- Stek potatisen i ugnen 20-25 minuter.