Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Marulk med stekt svamp och rödvinssås

Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.
  • Låt fisken stå några minuter på svag värme.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Skär upp fisken i 4 bitar.

Rödvinssås

  • Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.
  • Fräs schalottenlök och timjan i lite smör.
  • Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.
  • Sila såsen och lägg i en klick smör.
  • Smaka av med salt och peppar.

Stekt svamp

  • Dela svampen i ganska stor bitar.
  • Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.
  • Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.