Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 225°.
- Tina räkorna.
- Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och ringla över 1 msk olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Gör under tiden dressingen.
- Mellankoka 2 av äggen, skala och skär i klyftor.
- Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
- Skiva sellerin.
- Skala och skär ringar av rödlöken.
- Skölj spenaten.
- Lägg upp allt på ett fat och servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.
Grön dressing
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Koka 1 ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke.
- Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan.
- Mixa med stavmixer och tillsätt oljan (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås.
- Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.