Matig räksallad

Matig räksallad

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3,55556

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.

  • Tina räkorna.

  • Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över flingsalt och ringla över 1 msk olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen i 20-30 minuter.

  • Gör under tiden dressingen.

  • Mellankoka 2 av äggen, skala och skär i klyftor.

  • Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. 

  • Skiva sellerin.

  • Skala och skär ringar av rödlöken.

  • Skölj spenaten.

Lägg upp allt på ett fat och servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

Grön dressing

  • Koka upp vatten i en kastrull.

  • Koka 1 ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke.

  • Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan.

  • Mixa med stavmixer och tillsätt oljan (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås.

  • Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.