Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pasta carbonara med räkor

Traditionell pastarätt med räkor istället för bacon! Pasta med frysta, skalade räkor är en perfekt kombination. Pröva den här enkla rätten när du har bråttom och vill ha en god måltid som hela familjen kommer gilla.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Vispa ägg och ost ordentligt i en skål tills blandningen blir lite luftig.
  • Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Kom ihåg att pastan ska vara "al dente", det vill säga att den fortfarande ska ha lite tuggmotstånd. Spara cirka 1 ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  • Finhacka vitlöken. Tillsätt lite olivolja i en stekpanna och värm upp. Fräs vitlöken tills den blir gyllene.
  • Häll i pastan.
  • Tillsätt ägg- och ostblandningen och späd med lite av pastavattnet medan du blandar allt ordentligt. Såsen ska vara slät och glansig - sluta innan den blir grynig!
  • Krydda med malen svartpeppar och lite salt.
  • Servera genast med räkor, extra parmesanost eller pecorinoost och hackad dill eller gräslök på toppen!

Tips: Om du vill ha pastan krämigare kan du tillsätta lite grädde tillsammans med ägg- och ostblandningen.