Ingredienser
Förberedelser
- Vispa ägg och ost ordentligt i en skål tills blandningen blir lite luftig.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Kom ihåg att pastan ska vara "al dente", det vill säga att den fortfarande ska ha lite tuggmotstånd. Spara cirka 1 ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Finhacka vitlöken. Tillsätt lite olivolja i en stekpanna och värm upp. Fräs vitlöken tills den blir gyllene.
- Häll i pastan.
- Tillsätt ägg- och ostblandningen och späd med lite av pastavattnet medan du blandar allt ordentligt. Såsen ska vara slät och glansig - sluta innan den blir grynig!
- Krydda med malen svartpeppar och lite salt.
- Servera genast med räkor, extra parmesanost eller pecorinoost och hackad dill eller gräslök på toppen!
Tips: Om du vill ha pastan krämigare kan du tillsätta lite grädde tillsammans med ägg- och ostblandningen.