Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sparrissoppa med räkor

Det finns ingen bättre kombination än säsongens sparris och norska frysta skalade räkor. Sparrissoppa med räkor blir en perfekt måltid eller imponerande förrätt på en middagsbjudning.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär bort den nedre delen av sparrisen och hacka resten i bitar.
  • Koka sparristopparna i några minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och ställ åt sidan.
  • Finhacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna med resten av sparrisen och spenaten.
  • Häll i grönsaksbuljongen och grädden och koka upp. Låt det sjuda tills sparrisen är mjuk.
  • Blanda ihop allt till en slät konsistens med en stavmixer.
  • Krydda med salt, peppar och citronjuice.
  • Häll i de frysta räkorna och låt dem tina i den varma soppan.
  • Strö sparristopparna över soppan.