Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Pizza med pesto, mozzarella and rökt norsk lax

Pizza till middag är både smidigt och gott. Rökt norsk lax passar utmärkt på en krispig pizzabotten med pesto, tomater, färsk oregano och mozzarella.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Skär den rökta laxen i strimlor.
  • Placera pizzabotten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Skär tomaterna i skivor och finhacka oreganon.
  • Bred ett jämt lager pesto över pizzan, täck med tomatskivor och krydda med oregano, salt och peppar.
  • Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg skivorna på pizzan.
  • Baka pizzan i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills botten är genomgräddad och osten börjar smälta.

Lägg på den rökta laxen på pizzan och servera.


Tips: Du kan skära upp pizzabotten i portioner. Då behöver de bara gräddas ca 10 minuter i ugnen.