Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Bakad norsk sej med salsa verde

Norsk sej, ur ett kulinariskt perspektiv, kan användas för att skapa smakrika rätter som denna bakade norska sej i salsa verde.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 180 ºC.
  • Skär sejen i bitar och dela körsbärstomaterna på mitten och ställ åt sidan.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar, ringla över lite olivolja och grädda i cirka femton minuter.
  • Hacka svampen och finhacka sedan vitlök, basilika och timjan.
  • Fräs svampen och vitlöken lätt i lite olivolja i 1-2 minuter, tillsätt sedan timjan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt denna blandning i den ugnsfasta formen med potatisen, strö över basilika, salt och peppar och tillsätt fisken.
  • Lägg de skivade tomaterna och soltorkade tomaterna runt fisken och grädda igen tills fisken är genomstekt, i cirka 15 minuter.
  • Till såsen, hacka persilja, mynta och vitlök, lägg i en skål tillsammans med olivoljan, senap och kapris och blanda och vispa ihop tills en tjock sås erhålls.
  • Servera sejen och potatisen med såsen vid sidan av.