Hoppa till huvudinnehållet
Recept

BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs

Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Dela fisken i 4 lika stora bitar.
  • Salta och peppra fisken.
  • Pensla på BBQ-såsen, stick in termometern i mitten av fisken och baka i ugnen tills innertemperaturen är 45 grader.
  • Skär purjolöken i ringar.
  • Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar. Skiva rädisorna och strimla persiljan.
  • Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persiljan.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Riv citronskal och blanda med majonnäsen.
  • Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.