Ingredienser
Förberedelser
- Rengör och tvätta blomkålen och skär i buketter. Använd en matberedare eller stående mixer och hacka blomkålen i omgångar tills den får en risliknande konsistens.
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Rengör och tvätta chilin, ta bort kärnorna och hacka fint. Tvätta persiljan, skaka torr och hacka. Rengör, tvätta och skiva svampen.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt svampen och fräs på medelvärme i 3-5 minuter på alla sidor. Tillsätt schalottenlök, vitlök, chili och blomkålsris och stek på medelvärme i ytterligare 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Skölj limefrukterna i varmt vatten och gnugga dem torra. Pressa saften från hälften av limefrukterna och skär de andra limefrukterna i 4 klyftor.
- Tillsätt limejuice, grönsaksfond och vispgrädde i pannan och rör om väl. Riv parmesanen och lägg hälften i pannan. Tillsätt till sist hälften av persiljan.
Värm under tiden olja i en annan panna. Tvätta fisken, torka och stek på medelvärme i 2 minuter på varje sida. - Skär paprikan i två stycken på längden och stek snabbt på båda sidor.
- Lägg upp blomkålsrisotto och fisk på tallrikar och servera garnerad med limeklyftor, paprika och resterande parmesan och persilja.