Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk sejburgare med coleslaw

Sej är den perfekta fiskburgeringrediensen. Gör denna hälsosamma hamburgare med inlagd coleslaw till lunch eller middag med en liten asiatisk twist.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

Coleslaw sallad

  • Blanda vinäger, socker, sojasås och sesamolja.
  • Skär grönsakerna i tunna strimlor och blanda med inläggningssåsen, låt stå medan du gör hamburgarna.

Sejburgare

  • Skär fisken i små bitar och lägg dem i en matberedare.
  • Salta och kör maskinen tills degen är slät – det tar bara några sekunder.
  • Häll i mjölken i tre omgångar, och låt maskinen gå varje gång så att mjölken blir ganska blandad och degmixen håller sig smidig.
  • Tillsätt potatismjöl, hackad vitlök, peppar och gräslök.
  • Stek en liten fiskburgare och smaka av om kryddnivåerna faller dig i smaken.
  • Forma platta hamburgare och stek dem i smör ca. 3 minuter på varje sida.
  • Montera burgarna med coleslaw, grönsaker och valfri sås.