Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad sej i citronsås

Citron ger detta recept med sej en frisk smak. Med sej och grönsaksblandning efter önskemål är detta en ugnsbakad rätt du gärna provar mer än en gång. En perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

Sås

  • Riv skalet och pressa saften av citronen. Smält smöret, rör i vetemjölet och späd med fiskbuljong och vispgrädde.
  • Låt såsen sjuda i ca 3 minuter och rör i citronskalet.
  • Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.

Ugnsbakning

  • Sätt ugnen på 200 °C. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform och fördela grönsakerna över.
  • Häll såsen över fisken och grönsakerna och täck formen med aluminiumfolie.
  • Baka i ugnen tills fisken är klar, ca 15 minuter.
  • Servera med kokt potatis.

Tips: I detta recept kan du själv välja vilken grönsaksblandning du vill ha.