Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk skrei med asiatiska smaker

En snabb och enkel skreimiddag med asiatiska smaker som gör ugnsbakad skrei till en riktig smakupplevelse.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

Torsken

  • Sätt ugnen på 220 grader (över- och undervärme)
  • Lägg portionsstora bitar av torskfilén i en ugnsfast form. Torka av med hushållspapper..
  • Blanda alla ingredienser till såsen och häll 1-2 msk över varje fiskbit.
  • Ställ fisken i övre delen av ugnen i 6-10 minuter beroende på fiskens tjocklek. Torsken är redo när den flakar seg när man trycker på den.

Sprød rödkålsallad

  • Skär rödkål, paprika och rödlök i tunna strimlor och lägg i en skål.
  • Blanda ingredienserna till såsen och häll över.
  • Blanda grönsaker och sås och låt stå i 10 min innan servering
  • Salladen kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.


Jasminris

  • Skölj riset i 2 minuter i kallt vatten.
  • Lägg ris, vatten, salt och limeskivor i en kastrull och koka upp utan lock under omrörning
  • Lägg på lock och skruva ner värmen. Låt riset koka lätt I 15 minuter utan omrörning.
  • Ta kastrullen av värmen, ta av locket och plocka ut limeskivorna och låt riset stå och ånga I 5 minuter innan du tillsätter olivoljan och försiktigt lyfter riset med gaffel.

Tips: Om du rör om riset under själva tillagningen eller för snabbt efter tillagningen blir det en stor klibbig boll snarare än luftigt ris.

Servera torsken med rödkålsallad och ris, garnera med hackade jordnötter eller cashewnötter.