Ingredienser
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C.
- Skär skreien i lika delar och skär vardera bit nästan hela vägen igenom.
- Sprid ut peston och basilikan på hälften av varje portion och vik den andra delen över.
- Linda 2 skivor rökt skinka runt varje bit och stek bitarna lätt i en stekpanna med smör i cirka 1–2 minuter.
- Tillaga skreien i ugnen i cirka 4 minuter.
Jordärtskockspuré
- Skala jordärtskockan och koka i osaltat vatten tills den är mjuk.
- Häll av vattnet och låt ångan avdunsta.
- Mosa jordärtskockan, rör i smör och grädde tills du får en jämn puré.
- Krydda med salt och peppar.
- Skär varje champinjon i fyra delar och stek lätt i en stekpanna.
- Tillsätt smör och stek champinjonerna i cirka 5 minuter.
Servera skreien med jordärtskockspurén, champinjonerna och rucolan.