Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk skrei inlindad i skinka med jordärtskockspuré

Här är en härlig recept där Skrei är fylld med pesto och basilika och insvept i lufttorkad skinka. Det passar perfekt med kronärtskockpuré, champignon och ruccolasallad.

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Förvärm ugnen till 180 °C.
  • Skär skreien i lika delar och skär vardera bit nästan hela vägen igenom.
  • Sprid ut peston och basilikan på hälften av varje portion och vik den andra delen över.
  • Linda 2 skivor rökt skinka runt varje bit och stek bitarna lätt i en stekpanna med smör i cirka 1–2 minuter.
  • Tillaga skreien i ugnen i cirka 4 minuter.

Jordärtskockspuré

  • Skala jordärtskockan och koka i osaltat vatten tills den är mjuk.
  • Häll av vattnet och låt ångan avdunsta.
  • Mosa jordärtskockan, rör i smör och grädde tills du får en jämn puré.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Skär varje champinjon i fyra delar och stek lätt i en stekpanna.
  • Tillsätt smör och stek champinjonerna i cirka 5 minuter.

Servera skreien med jordärtskockspurén, champinjonerna och rucolan.