Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk Skrei med polenta och ratatouille

I detta recept stekas Skrei med den söta smaken av rosmarin och serveras med ratatouille och polenta.

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Skrapa skeiskinnet och gör snitt med cirka 1 centimeters mellanrum.
  • Hacka sedan vitlök och rosmarin.
  • Stek skreien i 3–4 minuter i stekpanna med solrosolja och skinnsidan nedåt tills den är krispig och fisken är lätt tillagad.
  • Tillsätt vitlök, rosmarin och smör efter 2 minuters stekning.

Polenta

  • Hacka schalottenlöken fint.
  • Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt schalottenlöken.
  • Tillsätt polenta och koka samtidigt som du rör om i 20 minuter.
  • Tillsätt grädde, smör och riven parmesanost.
  • Krydda med salt och peppar.

Ratatouille

  • Finhacka schalottenlöken, chilipepparn samt tomaten och tärna paprikan, pumpan, kålroten, rotpersiljan och zucchinin.
  • Sautera schalottenlöken och tomatpurén i olivolja i 1–2 minuter.
  • Tillsätt chilipepparn och den röda paprikan och låt sjuda i cirka 15 minuter.
  • Rör i pumpan, kålroten och rotpersiljan och låt sjuda i 2–3 minuter.
  • Tillsätt zucchinin och den finhackade persiljan och låt koka upp.
  • Krydda med salt och peppar.

Servera skreien med polenta och ratatouille.