Ingredienser
Förberedelser
- Skrapa skeiskinnet och gör snitt med cirka 1 centimeters mellanrum.
- Hacka sedan vitlök och rosmarin.
- Stek skreien i 3–4 minuter i stekpanna med solrosolja och skinnsidan nedåt tills den är krispig och fisken är lätt tillagad.
- Tillsätt vitlök, rosmarin och smör efter 2 minuters stekning.
Polenta
- Hacka schalottenlöken fint.
- Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt schalottenlöken.
- Tillsätt polenta och koka samtidigt som du rör om i 20 minuter.
- Tillsätt grädde, smör och riven parmesanost.
- Krydda med salt och peppar.
Ratatouille
- Finhacka schalottenlöken, chilipepparn samt tomaten och tärna paprikan, pumpan, kålroten, rotpersiljan och zucchinin.
- Sautera schalottenlöken och tomatpurén i olivolja i 1–2 minuter.
- Tillsätt chilipepparn och den röda paprikan och låt sjuda i cirka 15 minuter.
- Rör i pumpan, kålroten och rotpersiljan och låt sjuda i 2–3 minuter.
- Tillsätt zucchinin och den finhackade persiljan och låt koka upp.
- Krydda med salt och peppar.
Servera skreien med polenta och ratatouille.