Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar

Saffransgul fiskgryta med skrei och kräftstjärtar

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei.

Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Dela och koka potatisen för sig i lätt saltat vatten. Dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret direkt i en stor gryta utan att det tar färg. Skär övriga rotfrukter i lagom stora bitar och blanda ner i grytan med löken. Tillsätt vatten och smula ner buljongen. Lägg i några kvistar timjan och låt allt koka tillsammans i ca 15 min. Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken. Smaka av med lite salt och låt allt sjuda tillsammans några minuter. Servera soppan med några fina timjankvistar på toppen.