Ingredienser
600gskreifilé, med skinn
salt
olivolja
Sås
150gpaprika, röd
1stlök, gul
2klyftavitlök
350gtomat(er)
1dlolivolja
1.5dlvitt vin, torrt
salt och peppar
Serveras med
350gchorizo
2klyftavitlök
800gspenat, färsk
olivolja
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C.
- Skär skreien i portionsbitar och strö på salt.
- Stek skreien snabbt i olivolja i en stekpanna och lägg fisken med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Placera en stektermometer i fisken och ugnsbaka tills den är 52 °C.
Sås
- Hacka paprika, lök och vitlök.
- Blanchera tomaterna genom att skära ett kryss ovanpå, lägga dem i kokande vatten i ett par minuter och sedan lägga dem direkt i kallt vatten.
- Ta bort skalet och kärnorna, och hacka tomaterna.
- Blanda paprika, lök, vitlök, olivolja och vitt vin i en gryta och låt koka upp.
- Tillsätt hackade tomater och låt det puttra.
- Använd en stavmixer för att göra såsen slät och smaka av med salt och peppar.
- Skär chorizon i mindre tärningar och torka i ugnen i 3 minuter.
- Finhacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med spenaten.
- Tillsätt chorizo i spenaten innan servering.
- Servera skreien med sås, chorizo och spenat.