Citron- & torskrisotto

Citron- & torskrisotto

Att laga en riktig risotto är inte särskilt komplicerat, men det blir gott och uppskattat. Var noga med att koka in buljongen lite i taget och röra om.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,02703

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Lägg ut saltet i en ugnsform, lägg på torsken och ringla över olivoljan. 

  • Ugnsbaka fisken på 150 grader i 15-20 minuter.

  • Ta ut fisken och plocka upp den på ett fat utan saltet.

  • Finhacka löken och fräs den lätt (utan att den hinner få färg) i olja i en rymlig kastrull.

  • Häll ner riset i kastrullen och fräs 1 minut under omrörning.

  • Häll i vinet och låt det koka in under omrörning.

  • Häll på lite av buljongen och låt koka på låg värme under omrörning. 

  • När buljongen kokat in häller du på lika mycket igen och upprepar proceduren tills buljongen tar slut. 

  • Det tar ca 20 minuter. Viktigt är att inte hälla på för mycket buljong på en gång.

  • Rör sen försiktigt ner torsk, 1 matsked citronskal och juice från 1 citron. 

  • Sist tillsätter du parmesan och smör samt smakar av med salt och peppar.

  • Toppa gärna med lite citronskal och färsk rucola.