Fish tacos med norsk torsk
Krispiga fish tacos på norsk torsk med hembakade tortillabröd, rostad majssallad med fetaost, kålsallad, krispig gurka och limemajonäs! MUMS! Torsk är perfekt till både vardag och fest och det här receptet är verkligen så himla enkelt att slänga ihop och älskas av alla i familjen, stora som små.
Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt
Betyg3/5
Ingredienser
Förberedelser
- Riv och massera kålen med olja och salt tills det blir mjukt. Toppa med lite lime.
- Rosta majsen i smör i en stekpanna tills den får fin färg. Salta och vänd ihop med fetaosten som du smular.
- Om du gillar lite hetta, ha i lite chiliflakes.
- Blanda majonäsen.
- Dela torsken i bitar och torka av med hushållspapper.
- Vänd i mjöl med lite salt och cayennepeppar. Sedan i ägg och sist i panko.
- Stek i olja så att de friteras men du behöver inte ha så mycket olja så att det täcker fisken, bara så att det täcker botten.
För egna tortillabröd
- Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
- Tillsätt olivolja och smula.
- Koka vatten. Tillsätt det kokande vattnet och vänd samman till en jämn deg och kavla ut små runda tortillas på mjölat bakbord.
- Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida.
- Lägg bröden i en handduk som gärna får vara lite fuktig.