Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fisk och grönsaker i ugn

Torsk och sej passar utmärkt att laga i ugn. Det är lätt och går snabbt. Med grönsaker och ost blir det nyttigt och gott.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär torsken i bitar. Smörj en eldfast ugnsform och lägg brödskivor utan kanter i botten. Lägg zucchini- och tomatskivorna på brödet och strö över lite salt.
  • Lägg på resten av grönsakerna grönsakerna och sen fisken.
  • Häll på vattnet, fördela smöret över fisken och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga fisken i ugnen tills den är färdig, cirka 15 minuter.
  • Ta av folien, höj värmen och strö ost över fisken. Gratinera tills osten börjar smälta och får färg.
  • Servera med bröd, pasta eller kokt potatis.

Kom ihåg: Tillagningstiden varierar beroende på om grönsakerna är frysta eller kokta och om fisken är fryst eller tinad.