Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Fiskburgare med äppelsallad

Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.

Tillagningstid20 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedaren och mal det till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna.
  • Forma fyra platta fiskburgare och stek dem i smör eller margarin i 3-4 minuter på varje sida.
  • Värm eventuellt upp hamburgerbröden i varm ugn eller rosta dem i brödrost.
  • Riv äpplet, finstrimla sellerin och fänkål och blanda allt med kvarg och majonäs.
  • Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
  • Dela hamburgerbröden och lägg ett salladsblad på botten, lägg på äppelsalladen, fiskburgaren och täck med hamburgerbrödet.
  • Det går att använda i princip vilken fisk du vill.