Ingredienser
Förberedelser
- Smält smöret i en gryta, tillsätt vetemjöl.
- Blanda försiktigt tills det blir en slät och tjock massa.
- Värm mjölken. Häll ner mjölken i grytan och rör om tills såsen får en jämn konsistens.
- Låt såsen koka i 4-5 minuter under omrörning.
- Smaka av med salt och vitpeppar och håll den varm.
- Skölj och skala grönsakerna, strimla dem fint.
- Skiva svampen.
- Skålla tomaten och skär den i tärningar.
- Dela fisken i tärningar.
- Finhacka örterna.
- Koka upp fiskbuljongen. Tillsätt grönsakerna, koka upp och låt det koka en minut.
- Tillsätt béchamelsåsen, koka upp och tillsätt fisken och tomaterna.
- Låt soppan koka försiktigt tills fisken är genomkokt.
- Tillsätt räkor och örter och blanda försiktigt. Det ska inte koka.
- Smaka av med salt, peppar och ev. lite citron och servera genast.