Ingredienser
Förberedelser
- Dagen före: Skiva citronen. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra tills det svalnar. Sila av citronskivor och dillstjälkar från lagen.
- Dela fisken i portionsbitar. Förrätt: 60 g. Huvudrätt: 120 g.
- Koka upp lagen och slå det på skreibitarna så att det täcker. Lägg över en plastfilm så att det kokar vidare i formen. Låt dra i minst 24 timmar.
- Serveringsdagen: Finstrimla spetskål och koka i lättsaltat vatten i 30 sek. Kyl ner kålen och låt det rinna av ordentligt.
- Vispa upp crème fraîche och riv i limeskal (inte det vita under skalet). Salta och peppra.
- Finhacka rödlök och blanda med olja och saft från lime, vänd ner forellrom.
- Lägg upp som på bilden med spetskålsallad, forellromvinägrett och garnera med machésallad.