Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags!

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 2,96295888888889

Ingredienser

Antal portioner

Tomaterna

Tillbehör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180°.

  • Skär torsken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form.

  • Salta och peppra. 

  • Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök. Fördela på torsken.

  • Stek i ugn ca 15 minuter.

Tomaterna

  • Smörj aluminiumfolie och vik upp kanten.

  • Dela tomaterna och lägg dem på aluminiumfolien med snittytan upp.

  • Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja.

  • Baka i ugn tillsammans med torsken de sista 10 minuterna.

När du serverar lägger du tomaterna på torsken i formen. Servera med pasta eller bröd, strö över lite färsk gräslök.