Ingredienser
Förberedelser
- Rimma torsken lätt genom att salta båda sidor och låt ligga 30 minuter.
- Bryn smöret till såsen.
- Häll i grädden och låt koka upp någon minut.
- Mixa sedan i créme fraiche med en stavmixer.
- Finhacka gräslöken.
- Låt vila på svag värme.
- Skala potatisen och koka i vatten med en buljongtärning i tills den är precis klar.
- Häll av vattnet och värm upp grädden och mjölken medan potatisen ångar av.
- Pressa potatisen och vänd ner mjölkblandningen och smöret i bitar. i med parmesanen och smaka av med salt och muskot.
- Torka av fisken.
- Finstrimla fänkålen och häll på salt och citronsaft. * Massera lätt och låt stå minst 20 minuter.
- Lägg upp torsken i en ugnsfast form och lägg på lite smör på varje fiskbit.
- På med svartpeppar och in i ugnen på 120 grader tills den nått en innertemperatur på cirka 45 grader. * Ta då ut fisken.
- Rör ner rom och gräslök i såsen och sen är det dags att lägga upp.
- Lägg först potatispuré i botten av en tallrik, lägg upp fisken på och toppa med fänkål.
- Häll sedan på såsen vid servering.