Ingredienser
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).
- Lägg portionsstora bitar av torskfilén i en ugnsfast form. Torka av med hushållspapper och salta lätt med salt och peppar.
- Hacka chili och vitlök. Mixa tillsammans med soyasås, fisksås, limejuice, vatten, socker, sesamolja och koriander med en handmixer.
- Häll häflten av såsen över torsken.
- Finhacka limebladet och blanda ner det i resterande såsen.
- Ställ in fisken i ugnen i ca 20 miuter, tills fisken flagar sig.
- Tvätta och skär broccolinin i buketter, skiva vitlöken tunt. Värm upp en stor stekpanna med olja och stek grönsakerna några minuter på hög värme.
- Tillsätt en skvätt vatten och låt ånga lite innan du tillsätter oystersås och sesanfrön.
- Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera torsken med grönsakerna, toppa med resten av såsen, jordnötter, fint hackad vårlök och koriander.