Ingredienser
Förberedelser
- Salta och peppra de fina skreibitarna med skinnet på.
- Halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter på varje sida så att de får fin färg.
- Lägg i ca 1/3 av smöret mot slutet och ös smöret över fisken med en sked.
- Stoppa in hela pannan i ugnen på 100°C och stek i ugnen i 7-8 min eller om du använder digitaltermometer, tills innertemperaturen är 50-55°C.
- Skala pumpan och kärna ur. Skär i sockerbitsstora tärningar, lägg tärningarna i en kastrull, slå över vinet och koka mjuka under lock, cirka 10 min.
- Mixa de mjuka tärningarna till en slät pumpakräm.
- Tillsätt resten av smöret och den finrivna färska ingefäran. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar.
- Vänd ner en halv strimlad chilifrukt i vinägretten.
- Garnera med vattenkrasse.