Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Thaicurrysoppa med Norsk torsk

En sådär lagom het, smakfull som tusan och otroligt mumsig soppa som du såklart kan äta med ris eller bara som den är - med Norsk torsk självklart.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg3/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Strimla purjolöken och spetskål, finriv vitlöken och ingefäran.
  • Gör kuber av zucchinin och börja sen med att fräsa grönsakerna i olja i en kastrull.
  • Fräs 5-10 min och sen ner med röda curryn och kryddorna.
  • Fräs 5 min till och ha sen ner kokosgrädde och vatten.
  • Ner med buljongtärning och salt och pressa i lite limesaft.
  • Låt koka ihop i 15 min, tärna tosken
  • Lägg torsken i soppan 5 min precis mot slutet.
  • Toppa med salladslök och koriander