Ingredienser
Förberedelser
- Värm ugnen till 75°C. Skrapa skreiskinnet ordentligt och skär skreien i serveringsbitar. Salta.
- Bryn skreibitarna på skinnsidan i olja i en stekpanna. Lägg dem därefter på en plåt och baka i ugn i ca 15 minuter. Dra av skinnet.
- Koka kycklingbuljongen tills den är geléaktig. Smaka av med sherryvinäger och saften från en citron.
- Skär champinjoner i tärningar och bryn dem lätt. Tillsätt dem i skyn. Rör ned kallt smör precis före servering.
- Fräs löken mjuk i smör, tillsätt vitvinsvinäger, citronsaften och vatten. Koka tills löken är helt mjuk. Mosa löken och smaka av med salt, socker och kajennpeppar.
- Skär bacon i tärningar och stek dem knapriga.
- Servera skreien med bacon och stekta vaktelägg (eller två vanliga ägg), strö över gräslök och ströbröd och häll skyn runtom.