Stekt norsk piggvar med vit sparris, soja- och hasselnötsky
Norsk piggvar är en exklusiv fisk som passar perfekt till festen. Tillsammans med vit sparris, mandelpotatis och andra godsaker är piggvaren i gott sällskap. Denna rätt kan du med trygghet servera dina mest kräsna matgäster.
Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradSvår
Betyg4/5
Ingredienser
Förberedelser
Potatismos
- Skala och koka mandelpotatisen.
- Blanda smör och gräslök till en slät massa i en mixer.
- Mosa potatisen, rör ner gräslökssmöret och mjölk.
Skysås
- Bryn smöret.
- Värm upp sojasåsen och blanda med smöret.
- Tillsätt finhackad vitlök, schalottenlök, riven ingefära och hasselnötsflarn.
- Smaka av med skal och saft från citron.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten till den är mjuk.
Piggvar
- Dela fisken i 4 bitar, krydda med salt och peppar.
- Stek fisken på ena sidan med en klick smör i en het stekpanna på hög värme.
- Ta bort pannan från spisen, vänd på fisken och sätt på lock.
- Låt fisken ligga under lock tills den är klar.
- Servera fisken med mandelpotatismos, vit sparris och kryddsmöret.