Norsk skrei på sparrisbädd
Vill du testa dina färdigheter i matlagning? Med detta recept från stjärnkocken Hung Fai, är den norska skrei stjärnan i skålen. Läckra smaker som piquillo-paprika, sparris och en pil-pil sås kompletterar delikata smaker av skrei perfekt.
TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Ingredienser
Förberedelser
- Hacka vitlöken. Hacka chilipepparn. Sautera båda med rikligt med extra virgin olivolja När vitlöken och chilipepparn är gyllenbrun tar du upp dem ur oljan och lägg åt sidan.
- Vänta tills oljan svalnat. Tillaga skreien i olivoljan på medellåg värme (cirka 80 °C) i ungefär 10 minuter. Lyft upp fisken och lägg åt sidan.
- För att tillreda piquillo-såsen krossar du pepparn och blandar med majonnäsen. Förvara i en flaska.
- För pil-pil-såsen krossar du oliverna och hackar saltgurkan samt schalottenlöken.
- Blanda en äggula och teskeden med senapspulver i en skål och tillsätt långsamt olivoljan och låt blandningen emulgera.
- När du har rätt konsistens för majonnäsen tillsätter du saltgurka, oliver och schalottenlök.
- Krydda efter smak och tillsätt juicen från limefrukten och ställ åt sidan.
- Därefter blancherar du sparrisen och sauterar på hög värme i en stekpanna med lite extra virgin olivolja. Tillsätt några droppar sojasås vid slutet och ställ åt sidan.
- Innan du serverar gör du en sparrisbädd. Placera sedan skreien ovanpå sparrisbädden.
- Täck med lite pil-pil-sås och riv över osten för tillföra smak.
- Skär filodeg julienne och fritera den för att göra nudlar.
- Gratinera i ugnen i 3 minuter eller med en köksbrännare tills den är lätt gyllene.
- Garnera med piquillo-sås och servera.