Ingredienser
Förberedelser
- Finhacka löken och sautera i en kastrull med en matsked olivolja i cirka 5–8 minuter.
- Tillsätt timjan och vitlök, rör om och tillaga i ytterligare 1 minut innan du tillsätter tomat samt salt och peppar. Tillaga i 2 minuter.
- Tillsätt kycklingbuljong och sötpotatisen.
- Tillaga på medellåg värme i 15–20 minuter tills potatisen är nästan genomkokt.
- Tillsätt bönor och tillaga i ytterligare 5 minuter, men rör om försiktigt så att bönorna inte sönderdelas. Krydda enligt smak och fortsätt värma medan du tillagar skreien.
- Värm upp en stekpanna med en matsked olivolja.
- Krydda skreiryggarna och lägg dem i pannan med skinnsidan nedåt när oljan är varm. Stek i 5–8 minuter.
- Vänd på skreiryggarna och fortsätt steka i 1 minut.
- Servera skreien på en bädd med bönor, sötpotatis och lök. Garnera med en färsk timjankvist och citronzest.