Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk skrei sauterad med bönor, sötpotatis och timjan

Ett sätt att göra norska Skrei perfekt för de kallaste vinterdagarna. Denna värmande middag med skrei, bönor, sötpotatis och timjan är en maträtt med läckra smaker.

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Finhacka löken och sautera i en kastrull med en matsked olivolja i cirka 5–8 minuter.
  • Tillsätt timjan och vitlök, rör om och tillaga i ytterligare 1 minut innan du tillsätter tomat samt salt och peppar. Tillaga i 2 minuter.
  • Tillsätt kycklingbuljong och sötpotatisen.
  • Tillaga på medellåg värme i 15–20 minuter tills potatisen är nästan genomkokt.
  • Tillsätt bönor och tillaga i ytterligare 5 minuter, men rör om försiktigt så att bönorna inte sönderdelas. Krydda enligt smak och fortsätt värma medan du tillagar skreien.

  • Värm upp en stekpanna med en matsked olivolja.
  • Krydda skreiryggarna och lägg dem i pannan med skinnsidan nedåt när oljan är varm. Stek i 5–8 minuter.
  • Vänd på skreiryggarna och fortsätt steka i 1 minut.
  • Servera skreien på en bädd med bönor, sötpotatis och lök. Garnera med en färsk timjankvist och citronzest.