Ingredienser
Förberedelser
Låt riset ligga i blöt i 20 minuter i en bunke med kallt vatten. Skölj sedan av det i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
Lägg saffranet i blöt i vinet.
Häll musslorna i en bunke med 0,5 dl salt och vatten. (Saltet gör att musslorna öppnar sig och spottar ut sanden som finns kvar.) Skölj sedan av musslorna ordentligt.
Koka upp vatten i en stor kastrull, häll ner riset, rör om och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten.
Lägg riset i en rymlig bunke och häll på saffransvinet.
Värm olivolja i en rymlig stekpanna eller wok, häll i riset och pressa det mot botten.
Lägg på en tallrik som täcker och pressar ner riset.
Stek på hög värme i 3 minuter, sänk till låg värme och stek i ytterligare 15 minuter.
Under tiden fräser du musslorna ett par minuter i lite olja i en stekpanna. Ställ sedan åt sidan.
Skär torsken i mindre bitar som du steker i ca 1 minut på varje sida så de får en gyllenbrun yta, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna i en torr panna, finhacka koriandern.
Blanda ner fisk, musslor, räkor och koriander i riset och strö över pinjenötterna.
Släng de musslor som inte har öppnat sig under tillagningen.