Hoppa till huvudinnehållet
Sjömat från Norge

Krabba

Krabba är en tillgänglig men eftertraktad norsk delikatess. Den växer långsamt i de kalla, klara vattnen i Norge, och dess delikata smak och otroliga kvalitet gör krabban till en förstklassig ingrediens.

Näringsinnehåll

Krabban är rik på protein, vitamin B12 och selen.

Fångstintervall

Längs den norska kustlinjen

Säsong

Norsk krabba fiskas året runt men är som bäst på hösten.

Den är den största ätbara krabban som finns naturligt i norska vatten. Utöver dess delikata smak är krabban även ett hållbart livsmedel. I Norge fångas de endast med skräddarsydda burar som har en väldigt liten inverkan på miljön. Fiskare kontrollerar burarna ofta för att undvika att fånga små krabbor eller krabbor med ägg.

Med en krabba till hands behöver du bara lite citron, majonnäs och bröd för att skapa en riktig fest. De som vill göra något lite extra kan ha krabban som huvudingrediens i sallader och pastarätter. Du kan rensa krabban innan du serverar den, men det är ändå något speciellt med att själv plocka köttet ur skalen – och smaken är definitivt värt mödan!