Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd

Imponera på dina vänner med fjordörret nästa gång du bjuda på middag! Detta recept med få ingredienser är lätt att göra, men kommer ändå att ta dina gäster med storm.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Värm ugnen till 80°C och grädda Fjordörret i ca 10 minuter, tills den börjar fjälla.
  • Låt ugnen stå på men ta ut fisken och låt den svalna i 10 minuter.
  • Blanda fisken försiktigt med med crème fraîche, senap och hackad dill.
  • Krydda med salt, peppar och citronsaft.
  • Häll i blandningen i små skålar eller kakformar och lägg på serveringstallrikar. Ta av skålarna eller formarna vid servering.

Toast

  • Skär baguette i tunna skivor, strö över olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Grädda i ugnen i 7-8 minuter tills de blivit krispiga och gyllenbruna.
  • Servera rilletterna med det krispiga brödet och garnera med färska örter.

Tips: Det är enklare att skära baguetten i tunna skivor om du låter den ligga i frysen en timme eller två.