Sashimi av norsk fjordörret med ponzusås

Sashimi av norsk fjordörret med ponzusås

I Japan använder man ponzusås till sashimi. Med detta recept kan du välja att göra såsen själv eller köpa den färdig i butiken.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 4

Ingredienser

Antal portioner

Ponzu sauce

Gör så här

  • Skär fisken i tunna skivor och lägg dessa på ett fat.

  • Skär melon i fina tärningar.

  • Blanda olivolja, socker, salt och peppar, och vänd i melonkuberna.

  • Strö kuberna över fisken.

Ponzusås

  • Finhacka ingefära, chili, vitlök och körvel.

  • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills servering.

  • Sila blandningen och servera i en skål.

  • Såsen kan lagras i en vecka i kylskåp.

  • Du kan också köpa färdig ponzusås i butiken.

Servera fjordörret och melonen med lite ponzusås droppat på, med resten av såsen vid sidan som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan bytas ut mot en annan söt melon. Använd en melonsked om du vill ha kulor istället för kuber.