Citrusgravad lax

Citrusgravad lax

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,0491447826087

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Skölj laxen i kallt vatten. Torka.

  • Skär bort fett, hinnor och dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.

  • Tvätta citrusfrukterna och riv det yttersta skalet fint.

  • Hacka grönpeppar.

  • Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar.

  • Gnid in laxen med kryddblandningen. 

  • Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå den över laxen.

  • Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.