Grillad gravlax med varm mandelpotatissallad

Grillad gravlax med varm mandelpotatissallad

Grillad gravlax är en delikatess i sig själv, men om du gör en en varm potatissallad och en fräsch sallad med alfalfagroddar vid sidan av får du en fantastisk måltid.  

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,25

Ingredienser

Antal portioner

Potato salad

Sallad

Gör så här

  • Skär gravlaxen i serveringsbitar

  • Pensla bitarna med olja och grilla i ca. 1 minut på varje sida. 

  • Lägg körsbärstomaterna i lite grillfolie och grilla till de är värma.

Potatisallad

  • Låt äggulan bli rumstempererad.

  • Tillsätt salt och vitvinsvinäger, och späd sedan försiktigt med olja medan du vispar kraftigt hela tiden. Såsen ska bli lika tjock som majonnäs.

  • Tillsätt socker, senap, peppar och finhackad dill.

  • Koka mandelpotatisarna, skala dem och skär i skivor.

  • Bland potatisskivorna med såsen medan den fortfarande är varm.

Sallad

  • Koka de gröna bönorna i vatten ca. 1 minut och skölj dem i kallt vatten.

  • Skär rättikan i tunna skivor och blanda med den gröna bönorna och alfalfagroddarna.

  • Ringla över olivolja, salta och peppra.

Servera den grillade gravlaxen med körsbärstomater, potatissallad och sallad vid sidan av.