Inlagd lax i tre smaker

Inlagd lax i tre smaker

Inlagd lax med apelsin och stjärnanis, äpple och kapris samt rödkål och stilton. Lite nytt och spännande på både julbordet, till påsk eller midsommar.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,5

Ingredienser

Antal portioner

Orange and star aniseed

Apple and capers

Rödkål & stilton

Gör så här

Lax

  • Skär ner laxen i små kuber (ca 2x2 cm) och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen på 60 grader i 15 minuter.

  • Lägg sedan ut bitarna på tre fat (ett fat per marinad) och häll på marinaderna. Låt stå och dra i en timme innan servering.

Apelsin & stjärnanis 

  • Strimla apelsinskalet fint, tänk på att inte få med för mycket av det vita på skalet.

  • Pressa juicen ur apelsinen och blanda skal, juice, stjärnanis, socker, salt och peppar i en skål.

  • När sockret löst sig ordentligt häller du blandningen över laxbitarna. Täck med folie.

Äpple & kapris

  • Tvätta äpplet och skär i små bitar, blanda med kapris, citronjuice, olivolja, salt och peppar.

  • Låt marinaden stå och dra lite. Häll blandningen över laxen och täck med folie.

Rödkål & stilton

  • Blanda rödkål och majonnäs i en skål och låt kålen mjukna lite. 

  • Riv osten, landa i hälften av osten.

  • Lägg ut kålblandningen över laxen, strö över resten av osten och gräslöken. Täck med folie.