Karibisk lax med sötpotatis och vitlök

Karibisk lax med sötpotatis och vitlök

Grilla lax i ugnen nästa gång. Det är lättare än att tända grillen. Karibiska kryddor och sötpotatis blir kanongott.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,33650103448276

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör

Gör så här

  • Strö salt på fisken en timme innan grillning.

  • Mal alla kryddorna och pulverkaffe till kryddblandningen. 

  • Torka av fisken och gnid in med kryddblandning.

  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. 

  • Täck potatis och vitlök med vatten. Salta och koka tills potatisen är mjuk. 

  • Häll av vattnet och låt ånga så att potatisen blir riktigt torr.

  • Mixa potatis, vitlök och crème fraîche i en matberedare. 

  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning.

  • Smaka av med pressad lime samt salt och peppar.

  • Garnera med kärnor från granatäpple och körvel. 

  • Servera den grillade fisken med fajitasbröd och god sallad.

 
Tips! Man får en härlig och mild vitlökssmak om man låter vitlöken koka med i potatisen.