Tataki med lax och glasnudelsallad

Tataki med lax och glasnudelsallad

Thailand möter Norge! Vilket giftemål. Syrligheten och hettan i den här salladen passar superbra till laxens mäktiga smak.

Betygsätt recept 1 5 3,18367428571429

Ingredienser

Antal portioner

Marinad

Dressing

Gör så här

  • Blanda marinaden till laxen och dressingen i varsin skål.

  • Låt laxen marinera i 30 minuter. Vänd runt då och då.

  • Koka under tiden glasnudlarna i vatten tills de precis blir mjuka. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål. Häll på marinaden och låt dra några minuter och lägg sedan i löken och koriandern.

  • Hetta upp pannan så det ryker ordentligt. Stek laxen 20–30 sekunder på varje sida på högsta fräs. Ta upp laxen och skiva i 1 cm tjocka skivor.

  • Lägg upp glasnudelsalladen och laxen och toppa med krossade cashewnötter.

Tips: Ta bort fröna i chilin om du vill dämpa hettan i glasnudelsalladen.