Fisksoppa minestrone

Fisksoppa minestrone

Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakat bröd.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,52

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Koka upp vatten till spagettin.

  • Finhacka gul lök, morot samt vitlök.

  • Hetta upp en stor kastrull, tillsätt olivolja, lök och morot. Slå direkt på vitt vin och reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.

  • Finhacka chilin, utan frön, och smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. 

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

  • Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan.

  • Värm en stekpanna och halstra torskfilén i olivolja.

  • Häll av vattnet från spagettin, fördela på djupa tallrikar och strö ca 0,5 dl finhackad persilja över.

  • Häll över buljongen och avsluta med den halstrade torsken. 

  • Toppa med en klick pesto.