Minipizza med norsk torsk

Minipizza med norsk torsk

Istället för att gör en hel stor plåt, baka flera små pizzor med norsk torsk. Perfekt som tilltugg eller som en rätt bland flera smårätter.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3

Ingredienser

Antal portioner

Pizza dough

Topping

Gör så här

  • Rör ut jästen, kallt vatten, olja och kryddorna i en degblandare.

  • Tillsätt mjöl och kör i ca 5 min på hög hastighet.

  • Mixa tomaten med olivoljan och kryddor.

  • Tärna torsken och halvera körsbärstomaterna.

  • Skala och klyfta löken.

  • Blanda och krydda allt.

  • Låt stå och dra till sig 10 min.

  • Dela degen i femkronors stora bollar och baka ut på ett mjölat bord.

  • Bred ut tomatsås på varje pizzabotten och lägg på torsk, körsbärstomater, rödlök och chorizo.

  • Toppa med minimozzarella, grädda i 225 grader i ca 7 minuter.