Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk torsk på thailändskt vis

Denna ungsbakade torsk med supergod sås och kryddor är en perfekt nyttig och god middag. Testa norsk torsk på thailändskt vis!

Tillagningstid 40-50 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).
  • Lägg portionsstora bitar av torskfilén i en ugnsfast form. Torka av med hushållspapper och salta lätt med salt och peppar.
  • Hacka chili och vitlök. Mixa tillsammans med soyasås, fisksås, limejuice, vatten, socker, sesamolja och koriander med en handmixer.
  • Häll häflten av såsen över torsken.
  • Finhacka limebladet och blanda ner det i resterande såsen.
  • Ställ in fisken i ugnen i ca 20 miuter, tills fisken flagar sig.
  • Tvätta och skär broccolinin i buketter, skiva vitlöken tunt. Värm upp en stor stekpanna med olja och stek grönsakerna några minuter på hög värme.
  • Tillsätt en skvätt vatten och låt ånga lite innan du tillsätter oystersås och sesanfrön.
  • Tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Servera torsken med grönsakerna, toppa med resten av såsen, jordnötter, fint hackad vårlök och koriander.