Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norsk fjordörret med polenta

Prova detta recept på fjordörret för en rätt med härligt krämig polenta och ugnsbakade tomater.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 150 °C.
  • Pensla filéerna med olivolja, krydda med salt och peppar och stek i 2 minuter på varje sida i stekpanna.

Tomater

  • Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med pinjenötter, salt, peppar och lite olivolja.
  • Baka tomaterna i ugnen i 20 minuter.

Polenta

  • Koka upp vatten och koka polentan i 10 minuter.
  • Låt den rinna av ordentligt och rör ihop den med parmesan, riven ost och smör tills det liknar risotto.

Servering

  • Servera fjordörret med rivet citronskal, tomater och polenta.