Ingredienser
Förberedelser
- Skär fjordörret i stora tärningar och låt marinera i soja i minst 1 timme, gärna över natten.
- Ta upp fisken ur soja och torka väl med papper.
- Stek tärningarna snabbt i olja tills de ändrar färg, ca 30 sekunder på varje sida.
- Skär fisken i fina skivor.
Avokadokräm
- Finhacka vitlök.
- Dela avokadon, ta bort kärnan och ta ur avokadoköttet med en sked.
- Mosa avokado till en slät kräm och blanda med vitlök, crème fraiche och olivolja.
- Smaka av med limesaft och salt.
Korianderyoghurt
- Finhacka koriander och blanda med yoghurt.
- Smaka av med citronsaft.
Bröd
- Värm ugnen till 180°C.
- Skär baguette i tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Ringla över olivolja och tillaga i ugnen tills skivorna är krispiga och gyllenbruna, ca 8-10 minuter.
Servering
- Lägg avokadokräm, en skiva fjordörret och korianderyoghurt på varje brödbit och garnera med färsk koriander.
Tips: Det är enklare att skiva baguetten om du låter den ligga i frysen en timme eller två.