Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Sojamarinerad norsk fjordörret med avokadokräm och korianderyoghurt

Tapas ska både smaka och se bra ut, och detta recept har båda delar. Den delikata röda färgen av norsk fjordörret ser fantastisk ut tillsammans med avokadokräm.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär fjordörret i stora tärningar och låt marinera i soja i minst 1 timme, gärna över natten.
  • Ta upp fisken ur soja och torka väl med papper.
  • Stek tärningarna snabbt i olja tills de ändrar färg, ca 30 sekunder på varje sida.
  • Skär fisken i fina skivor.

Avokadokräm

  • Finhacka vitlök.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och ta ur avokadoköttet med en sked.
  • Mosa avokado till en slät kräm och blanda med vitlök, crème fraiche och olivolja.
  • Smaka av med limesaft och salt.

Korianderyoghurt

  • Finhacka koriander och blanda med yoghurt.
  • Smaka av med citronsaft.

Bröd

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skär baguette i tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över olivolja och tillaga i ugnen tills skivorna är krispiga och gyllenbruna, ca 8-10 minuter.

Servering

  • Lägg avokadokräm, en skiva fjordörret och korianderyoghurt på varje brödbit och garnera med färsk koriander.

Tips: Det är enklare att skiva baguetten om du låter den ligga i frysen en timme eller två.